Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл зустрівся з Львовою-Бєловою, на яку чекає суд в Гаазі

    У п’ятницю, 31 березня, у робочій Патріаршій резиденції у Чистому провулку в Москві відбулася зустріч Московського патріарха Кіріла (Гундяєва) з Уповноваженою при президенті РФ з прав дитини Марією Львовою-Бєловою, на арешт якої Міжнародний кримінальний суд видав ордер.

    “Все виходить із наших релігійних переконань щодо захисту людського життя. Але, крім того, на релігійну переконаність накладається і здоровий глузд. Тому що наша країна не може дозволити собі розкіш не збільшувати населення. Це питання, яке завжди стояло на порядку денному, тому що можливості держави дуже великі — і територія, і ресурси, дуже багато можна перераховувати, але найголовніша коштовність — це наш народ”, – заявив під час зустрічі Гундяєв.

    Львова-Бєлова зазначила, що багато соціальних проєктів, спрямованих на підвищення народжуваності та благополуччя сімей, реалізуються спільно з єпархіями та церковними організаціями, повідомляє сайт РПЦ.

    У ході бесіди були порушені, зокрема, питання забезпечення соціальних гарантій сім’ям представників військового духовенства та військовослужбовців, заходи щодо підтримки дітей-сиріт та нужденних сімей.

    Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав міжнародні ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна, а також Уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової за незаконну депортацію українських дітей.

    “Церковні та державні лідери в Росії були співучасниками злочину агресії та поділяють відповідальність за такі злочини, як шокуюче викрадення українських дітей”, — заявив Вселенський патріарх Варфоломій.

    Найсвіжіше

    Популярне