П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Над митрополитом Павлом відбувається суд. СБУ оприлюднила розмови Лебедя, де він радів окупації

    Підозрюваний митрополит УПЦ (в єдності з МП) та колишній намісник Лаври Павло (Лебідь) у залі суду заявив, що він “проти агресії”, але не згадав про Росію.  1 квітня, у Шевченківському суді Києва обирають запобіжний захід одіозному єрарху.

    Про це повідомляє Українська правда.

    “Я нічого не зробив для того, щоб мене в чомусь звинувачували. Це політична справа. Я ніколи не був на стороні агресії. Я проти агресії. І зараз я перебуваю в Україні. Це моя земля”, – сказав Павло, коментуючи підозру від СБУ.

    Раніше СБУ СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) Павлу (Лебідю). За даними спецслужби, було встановлено, що Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, котрі виправдовували чи заперечували дії країни-агресора. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза.

    Митрополит Павло радів окупації Херсону, та називав вторгнення РФ, «війною Америки і росії до останнього українця». Також він називав тероборону «ублюдками» і тримав зв’язок із Москвою. Також він закликав молитись за московського патріарха Кіріла і прокляв президента України.

    Нагадаємо, під Києво-Печерською лаврою відбуваються демонстрації противників і прихильників УПЦ (МП). Крім цього Кремль заявив, що росії не байдужа доля священників УПЦ (МП) у Лаврі і намагається підбурити українців до громадянського конфлікту.

    Найсвіжіше

    Популярне