Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Підбурюють конфлікт: Кремль заявив, що росії не байдужа доля священників УПЦ (МП) у Лаврі

    Поки влада України цивілізованим і мирним шляхом розв’язує питання виселення УПЦ (МП) із Києво-Печерської лаври в Кремлі хочуть спровокувати конфлікт і кровопролиття між українцями.

    Так за даними прессекретаря кремлівського диктатора Дмітрія Пєскова, росія не залишиться осторонь долі священиків, які служать у Києво-Печерській лаврі, якщо їх буде вигнано з обителі.

    “Якщо їх буде виселено з Лаври, все залежатиме від їхнього рішення: що вони робитимуть далі. Безумовно, в Росії ніхто не залишиться байдужим до їхньої подальшої долі, якщо це буде потрібно”, – заявив Пєсков в коментарі росЗМІ.

    Таким чином російські окупанти намагаються зробити УПЦ (МП) ведмежу послугу і простягнути руку допомоги цій релігійній організації. Звісно, що в умовах повномасштабної війни росії проти України, така допомога лише викличе додаткову ненависть до представників УПЦ (МП).

    Нагадаємо, правоохоронці провели обшуки в оселі митрополита УПЦ (МП) Павла (Лебедя). Також у РНБО розповіли, як Україна виселить УПЦ (МП) з Лаври і чому провокації не спрацюють. За словами Олексія Данілова «фізичної сили не буде» під час виселення з Лаври.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, Синод УПЦ (МП) закликав до «непохитного стояння у вірі», але без розбрату.

    Раніше проросійські пропагандисти і представники РПЦ вже підбурювали ченців і керівництво УПЦ (МП) до силового протистояння із владою та суспільством України. Ці «захисники» УПЦ (МП) прагнуть, щоб ченці до останнього фізично утримували Лавру і бились із правоохоронцями. Зокрема відомий богослов РПЦ Ципін закликав ченців УПЦ (МП) не покидати Лавру, не підкорятись, чинити опір, щоб їх силою виганяли.

    Найсвіжіше

    Популярне