П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Кіріл назвав «Московським патріархатом» так звану УПЦ (МП) у листі до патріарха Феофіла (Фото)

    Патріарх Московський Кіріл, який благословляє ЗС росії вбивати українців, направив листа Єрусалимському патріарху Феофілу III, у якому поскаржився на гоніння «УПЦ Московського патріархату» з боку влади та виселення їх з Лаври.

    LB.ua опублікувала фото листа Феофілу. Нагадаємо, 11 березня очільник РПЦ вступився за структурний підрозділ Московського патріархату в Україні – так звану «УПЦ» (в єдності з МП). Пізніше Гундяєв відкрив засідання Синоду РПЦ промовою про “гоніння” на УПЦ (МП).

    Зокрема Патріарх Кіріл висловив Феофілу співчуття через напад на Успенський храм в Гефсіманії  та «повне розуміння» у зв‘язку з «гоніннями УПЦ МП» в Україні.

    «У цей час Українська православна церква Московського патріархату увійшла у важкий період гонінь з боку влади та організацій розкольників, зо підтримують владу і направлені на руйнування канонічного Православ‘я в Україні. Яскравим вираженням цього є вигнання блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всія України, та всіх прибічників канонічного Православ‘я з Києво-Печерської Лаври», – йдеться у листі.

    Аналогічні листи Кирило надсилав усім очільникам помісних церков, окрім Вселенського та Александрійського. Також він скаржився й Папі Римському.

    Що це означає?

    Росія намагається роздути конфлікт навколо Лаври, щоб розпалити громадянську війну в Україні. Російська влада вже довгий час використовує релігійну карту для розширення свого впливу в Україні та удару по національній єдності країни.

    Це не перший раз, коли Росія втручається у внутрішні справи України за допомогою релігійної тематики. Країна агресорка зробила ряд заяв на підтримку УПЦ (МП) з метою викликати УПЦ (МП), яку і без того, м’яко кажучи, недолюблюють в Україні. Так, Кремль заявив, що росії не байдужа доля священників УПЦ (МП) у Лаврі. В самій же УПЦ (МП) заявили, що їхнє виселення з лаври провокує «спецоперацію» рф.

    Минулого року у РПЦ визнали, що в Україні їх Церква у «дуже важкій ситуації».

    Найсвіжіше

    Популярне