Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архімандрит Авраамій: Події навколо Лаври – це звільнення святині від впливу ворожої до нас росії

    Священнослужитель ПЦУ, архімандрит Авраамій висловив переконання, що невдовзі монахи зможуть гідно вшановувати Богородицю в Києво-Печерській лаврі. Там звучатиме молитва, а не виголошуватимуть прокляття, буде мир, а не збурення і протистояння. Це є звільненням від впливу країни агресора.

    Про це йдеться у зверненні архімандрита Авраамія, повідомляє сайт ПЦУ.

    Він також подякував всім отцям і братам, всім вірним за численні слова підтримки, які отримав на свою адресу.

    “За ці дні я спілкувався з багатьма і переконаний, що спільно, разом, ми зможемо оновити нашу українську Лавру, зробити її справжнім місцем служіння Богу і Церкві, а не особистостям та ворожим ідеологіям. Хочу підкреслити для всіх: те, що відбувається зараз навколо Лаври – це не протистояння держави і релігії, це не порушення свободи. Навпаки – це звільнення нашої святині від впливу ворожої до нас російської держави, це надання можливості братії Лаври свобідно виявити власну волю”, – сказав Авраамій.

    Він додав, що монахи довго терпіли, бо не було альтернативи, але зараз нова канонічна реальність існування визнаної Помісної Церкви та рішення української держави надають їм  можливість обрати.

    “Я залишаюся в обителі Печерській, біля Отців, щоби далі служити Богу і Церкві. Саме тому я відкидаю і засуджую ідеологію «русского міра» та закликаю всіх вас, отці і браття, йти цим шляхом: між Богом і самозваним «третім римом» обрати Бога!”, – зазначив монах.

    Архімандрит Авараамій висловив обурення словами митрополита Павла через несправедливі прокляття.

    “Всі сльози братії, про які він каже – його провина. І всі прокльони, які він посилає і президенту, і всім незгідним з ним – повертаються насправді до нього, бо за словом Писання вони, як вугілля палаюче, збираються на його голову”, – пояснив священнослужитель ПЦУ, додавши, “що братія Лаври молиться і продовжить молитися за главу нашої держави, як це нам наказує робити і Слово Боже. Ми благословляємо Вас, Володимире Олександровичу, у вашій боротьбі з агресором, з фальшивим «русскім міром», який приніс нашому народу війну і смерть. Ми молимося за Вашу родину, за всіх, хто разом з Вами працює для перемоги над ворогом миру”.

    “…скоро, з допомогою Божою, ми зможемо разом молитися в нашій обителі, звершувати разом богослужіння, розпочати оновлення чернечого життя за зразками Преподобних Отців. Ми просимо українську державу надати для цього відповідні приміщення і переконаний, що держава дослухається до нашого прохання”, – підсумував архімандрит Авраамій.

    Нагадаємо, Архімандрит Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) Авраамій 29 березня перейшов до ПЦУ і закликав монахів до об’єднання. Він був призначений митрополитом Епіфанієм на пост намісника Києво-Печерської лаври.

    За словами богослова Кирила Говоруна: криза в УПЦ (МП) сталась через митрополита Онуфрія і його трактування “канонічності”.

    Найсвіжіше

    Популярне