Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Папа Римський потрапив до лікарні через проблеми із серцем

    Ватиканський прес-офіс зазначив, що папа Франциск був доставлений до римської клініки Gemelli через проблеми із серцем 29 березня. Наразі немає детальної інформації про стан папи Римського.

    Про це повідомляє Telegraph.

    Тести показали, що у нього немає Covid-19. Перед тим, як відправитись до лікарні, понтифік взяв участь у щотижневій загальній аудієнції на площі Святого Петра і виглядав здоровим.

    У першому комюніке Святого Престолу, опублікованому 29 березня вдень, йшлося про “заздалегідь заплановані перевірки”. Однак італійські ЗМІ повідомили, що понтифік страждає від «проблем із серцем» та «труднощів з диханням» і був доставлений до лікарні швидкою допомогою.

    Його госпіталізація настала всього за кілька днів до Страсного тижня і напередодні Великодня, традиційно одного з найбільш завантажених днів для Папи Римського. У ці вихідні він повинен відсвяткувати Вербну неділю, а наступного тижня – Страсний четвер, Страсну п’ятницю, Великоднє бдіння і, нарешті, Великодню неділю 9 квітня.

    Йому видалили частину однієї легені, коли він був в молодому віці через респіраторну інфекцію. У минулому він говорив, що може піти у відставку, як і його попередник Бенедикт XVI, якщо хворе здоров’я унеможливить його подальше виконання своєї роботи.

    За даними Ватикану, його аудієнції, заплановані на завтра та післязавтра, скасовано.

    Найсвіжіше

    Популярне