П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    До істерики навколо Києво-Печерської лаври підключились московські мусульманські діячі, – Саїд Ісмагілов

    На Росії мусульманські діячі теж взялися захищати права УПЦ (що в єдності з МП) на Києво-Печерську лавру.

    Про це у себе на сторінці у Фейсбуці написав колишній муфтій ДУМУ “Умма” Саїд Ісмагілов.

    “Тим часом на росії підключили майже всіх рупорів ФСБ до істерики навколо Києво-Печерської Лаври, цього разу методички надійшли до московських мусульманських діячів. Так Голова Ради муфтіїв Росії і Духовного управління мусульман РФ муфтій Равіль Гайнутдін, той самий, що «приєднав» до себе громади, культові споруди і майно мусульман на тимчасово окупованих територіях Донецької області, назвав це «боротьбою сатаністів» з Православною Церквою”, – зазначив Саїд.

    “А керівник Духовного зібрання мусульман Росії муфтій Альбір Крганов, той самий, що «приєднав» до себе громади, культові споруди і майно мусульман на тимчасово окупованих територіях Луганської області, сказав що «спроба української влади відібрати у Української Православної Церкви (УПЦ) Києво-Печерску лавру нагадує йому вигнання пророка Мухамада та його сподвижників з Мекки». Залишилось почекати, що ще скажуть епатажний Верховний муфтій Талгат Таджутдін (той завжди несе якусь дичину), та вже прицінившийся до Маріупольської мечеті муфтій Поволжя Мукаддас Бібарсов”, – додав він.

    За словами Саїда Ісмагілова, ці люди є причетними до привласнення чужих мечетей, тому не мають морального права дорікати українській державі, яка є власником Києво-Печерської лаври і має повне і світське і канонічне право розпоряджатись своїм майном.

    “А ось борці з «сатанізмом» самі вчиняють по-сатанинськи підтримуючи війну і вбивства своєї країни проти нас, і незаконно привласнюючи культове майно, що ніколи не належало їм. Вважаю, що на лаві підсудних міжнародного трибуналу мають бути і російські релігійні діячі, що благословляють і підтримують війну проти України, фактично благословляючи руйнування, вбивства і зґвалтування українців. Їх місто поруч з усіма військовими злочинцями”, – наголосив Ісмагілов.

    Найсвіжіше

    Популярне