Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Виїзд УПЦ (МП) з Лаври: Данілов відповів, чи будуть працювати церкви та вестися богослужіння

    Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що виселення з Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) відбуватиметься в законний спосіб. Водночас Києво-Печерська лавра — це музей, який належить державі. І все, що стосується цього музейного комплексу, вирішуватиме держава, а не якісь окремі люди.

    Про це в ефірі Radio NV розповів Олексій Данілов, передає ТСН.

    “Всі закони нашої країни будуть виконуватися. Перше. Друге. У все, що стосується церковних речей, ми не втручаємося. Але я хочу зауважити, що Києво-Печерська лавра — це музей, який належить державі. І все, що стосується цього музейного комплексу, вирішуватиме держава, а не якісь окремі люди, які чомусь вирішили, що вони будуть вирішувати, в який спосіб їм паплюжити наші закони”, — повідомив Данілов.

    За його словами, ніхто нікого не буде “витягувати звідти за ноги або застосовувати насильство. Все буде, згідно з чинним законодавством, відпрацьовано”.

    Також Данілов розповів, чи будуть працювати церкви.

    “Так, будуть. Чи будуть там богослужіння? Так, будуть, але по законах нашої країни. (…) Якщо ж ви (УПЦ МП — ред.) кажете, що все, що відбувається у світі — рука Бога, то вважайте, що це рука Бога робить те, що на сьогодні там відбувається. Ви ж не сперечаєтеся з Богом. От Бог так вирішив, що 29 березня ви маєте покинути цю обитель, перейти в інше місце”, — розповів Данілов.

    Найсвіжіше

    Популярне