Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Кремлі обурені, що Київ нібито “порушує права вірян”, коли виселяє УПЦ (МП) із Лаври

    Рада федерації Росії на засіданні 29 березня закликала парламенти світу “вимагати від Києва припинення дискримінації віруючих”.

    Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

    Під час пленарного засідання 29 березня Рада федерації ухвалив заяву про порушення прав віруючих в Україні. У ній закликала парламенти світу “вимагати від Києва припинення дискримінації віруючих та наруги над релігійними святинями”.

    Як зазначають російські пропагандистські ЗМІ, рада федерації відзначила “кричуще рішення української влади позбавити Українську православну церкву однією з її головних святинь – Києво-Печерської лаври”, а також наругу над священною для мусульман усього світу книгою – Кораном.

    Припинення впливу УПЦ (в єдності з МП) на українців на думку окупантів «грубо порушує право кожної людини».

    Зауважимо, в середу, 29 березня, в Києві триває виселення УПЦ МП з території Києво-Печерської лаври у зв’язку із завершенням терміну оренди будівель УПЦ МП.

    10 березня стало відомо, що Києво-Печерська лавра розриває договір про оренду будівель із УПЦ МП і вимагає звільнити приміщення.

    20 березня члени Священного Синоду УПЦ (МП) на чолі з митрополитом Онуфрієм прийшли до ОП домагатись зустрічі з президентом Володимиром Зеленським і вимагали не виселяти їх із Лаври.

    36 незаконних новобудов на території Києво-Печерської Лаври виявила державна аудиторська перевірка.

    Найсвіжіше

    Популярне