Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Синод ПЦУ нагадав про прохання надати приміщення в Києво-Печерській лаврі для монастиря

    Синод Православної Церкви України підтвердив звернення до державної влади з проханням надати для чернечого життя, богослужбової та іншої релігійної діяльності приміщення на території комплексу Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

    Про це йдеться в рішеннях Синоду ПЦУ від 28 березня 2023 р.

    Священний Синод підтримав позицію Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, викладену в його Зверненні до братії Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та громадськості від 18 березня 2023 р. Синод закликав братію лаври до єднання в лоні Помісної Української Православної Церкви на канонічних засадах, визначених рішеннями Об’єднавчого Собору 15 грудня 2018 р. та Патріаршим і Синодальним Томосом про автокефалію Православної Церкви України, врученим 6 січня 2019 р.

    “Підтримуючи державне рішення припинити дію договору, за яким структури Московського Патріархату в Україні дотепер користувалися частиною комплексу Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, водночас Синод вважає за необхідне підкреслити важливість збереження в лаврі чернечого життя та неперервності звершення богослужінь. У зв’язку з цим було підтверджено раніше спрямовані до Української держави прохання надати для чернечого життя, богослужбової та іншої релігійної діяльності релігійної організації «Свято-Успенська Києво-Печерська лавра (чоловічий монастир) Української Православної Церкви (Православної Церкви України)» приміщення на території комплексу Свято-Успенської Києво-Печерської лаври”, – йдеться в повідомленні.

    Найсвіжіше

    Популярне