Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Даниїл зустрівся з українською громадою в Баварії (ФОТО)

    Єрарх Вселенського патріархату, архиєпископ УПЦ США Даниїл (Зелінський) відвідав Українську Православну Єпархію в Західній Європі та помолився з духовенством та парафіянами у місті Інгольштаф, Баварія.

    Архиєрей зустрівся з настоятелем української парафії Покрова Пресвятої Богородиці, о. Олександром Смоктуновичем. Найменші парафіяни – дітки, зустрічали архієпископа квітами.

    Фотографії із богослужіння архиєпископ Даниїл опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

    Історія парафії в Інгольштадті бере свій початок у 1945 р., коли біженці з України, які були змушені залишити рідну землю під час Другої світової війни або були привезені до Німеччини на роботу опинилися в Таборі для переміщених осіб в Інгольштадті. У 1945 році військова адміністрація надала для Церкви будову в самому центрі міста колишньому пороховому складі з 1848 року. Перше Богослуження відбулося на свято Покрови Богородиці заступниці українського козацтва 14 жовтня 1945 року. Назва Церкви не випадкова: за якихось 300 м від неї був розташований табір, в якому перебували понад 5 тисяч українців, серед яких було багато колишніх військовиків УНР та УПА. Церква стала духовною втіхою і радістю для змучених українців, які пройшли лихоліття війни і невизначеність. Відомо, що першим Настоятелем Парафії був протоієрей Сергій Кіндзеравий-Пастухів.

    Свято-Покровська Церква від часу свого існування була і є осередком релігійного і культурного національного життя українців, місцем зустрічей, поради i спілкування. Вона була і є своєрідним клаптиком батьківщини, рідним домом для українців, які з різних обставин опинилися в Німеччині.

    Раніше у Німеччині було засновано дві українські парафії, якими опікується отець Олександр Смоктунович.

    Найсвіжіше

    Популярне