Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Заява Вселенського Патріарха після завершення візиту до Литви

    Вселенський Патріарх Варфоломій висловив свою вдячність президенту Литви Гітанасу Науседі та іншим державним і релігійним посадовцям за теплий прийом та гостинність під час його візиту до країни з 19 по 23 березня 2023 року.

    Як повідомляє сайт Світло Фанару, патріарх також подякував митрополиту Вільнюському і всієї Литви Гедеону за організацію візиту та сприяння добрим взаєминам між Православною Церквою та іншими християнськими конфесіями.

    «Шкодую, що подібні почуття не були висловлені з боку митрополита Московського Патріархату в Литві єромонаха Інокентія. Я чув, що через оголошення він пропонував мені відвідати і здійснити паломництво до монастиря Святого Духа. Проте я так і не отримав запрошення, як і він не з’явився в ці дні, щоб привітати Вселенського Патріарха», – сказав патріарх Варфоломій.

    Вселенський Патріарх зазначив, що його візит був спрямований на поглиблення духовної єдності та сприяння миру та добробуту народу Литви. Він також висловив свою підтримку незалежності та суверенності Литви, а також її європейської інтеграції.

    Патріарх Варфоломій нагадав про прийняття апеляції від священників РПЦ в Литві.

    Нагадаємо, Литва та Вселенський патріарх підписали угоду про співпрацю. Це основа для нової церковної структури.

    Найсвіжіше

    Популярне