Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Хоче до Росії та квартири тримають: Прикордонники затримали єпископа УПЦ (МП). Мав недійсні документи та листування з Москвою

    На в’їзді до Києва прикордонники виявили священнослужителя з тісними московськими зв’язками та недійсними документами.

    Про це повідомила Державна прикордонна служба.

    Зокрема, що під час перевірки особи на можливу антиукраїнську діяльність, військовослужбовці ДПСУ виявили листування церковника з абонентами РФ.

    Серед десяти останніх контактів у месенджері чоловіка, троє були з підписом “Москва”.

    У листуванні з абонентом, у якого російський номер телефону, архієпископ скаржиться, що поїхав би з України, але “…квартири і “шмутки” тримають”.

    “Надалі прикордонники з’ясували, що паспорт громадянина України, який пред’явив батюшка, недійсний. Крім того, у відкритих джерелах є чимало публікацій, де вказана особа фігурує в майнових скандалах.

    Наразі архієпископа передали співробітникам СБУ для подальшої перевірки та прийняття правового рішення щодо нього”.

    За даними ЗМІ, викритим симпатиком “руского міра” є архієпископ Пантелеймон (в миру Віктор Бащук) – архієрей УПЦ (що в єдності з МП), архієпископ Бучанський, вікарій Київської єпархії.

     
    Пантелеймон (Бащук) ФОТО З ВІКІПЕДІЇ
    Раніше Державна міграційна служба України скасувала рішення про набуття Бащуком українського громадянства.  21 березня прикордонники повідомляли, що на в’їзді до Києва затримали священника УПЦ (МП), який підтримував російських окупантів.

    Найсвіжіше

    Популярне