Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) заявили, що в Україні немає Московського патріархату

    Голова Юридичного відділу УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) протоєрей Олександр Бахов заявив, що Московський патріархат в Україні не існує. “Московського Патріархату в Україні не існує”, – сказав він, цитують на офіційному ресурсі УПЦ (МП).

    Він розповів, що центр «УПЦ» нібито знаходиться в Києві і всі органи управління – теж. За словами Бахова, засновником «УПЦ» є Собор Української Православної Церкви. Ймовірно він мав на увазі зібрання в Феофанії 27 травня 2022 року.

    “З початку повномасштабної війни Росії проти України Українська Православна Церква розірвала зв’язки з Московським Патріархатом. Зі Статуту були виключені усі згадки про зв’язок з Московським Патріархатом”, – запевнив Бахов.

    Раніше Олександр Бахов говорив, що вони мають “автокефальний статус”. Однак, архієрей УПЦ (МП) Климент (Вечеря) розповів, що вони не заявляли про автокефалію своєї церкви, бо це був би “розкол”. Крім цього УПЦ (МП) немає в диптиху автокефальних Церков і жодна помісна Церква не визнала “самостійність” УПЦ (МП). Комісія ДЕСС дійшла висновку, що УПЦ (МП) досі є структурним підрозділом Російської Православної Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне