П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Грецької Церкви завершив свій візит до Антіохійського патріархату

    Архієпископ Афінський і всієї Еллади Єронім, в рамках свого офіційного візиту до Антіохійського Патріархату, який завершується сьогодні, очолив у середу богослужіння Великого Повечір’я в монастирі Баламанд в Лівані.

    Після закінчення богослужіння Патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоанн Х подякував Архиєпископу Афінському і членам його супроводу за присутність в цій місцевості, повідомляє orthodoxtimes.com

    “Ця гора Баламанд є оазисом навчання, духовною оазою для всього нашого Патріархату, – сказав Патріарх Іоанн під час свого звернення до архиєпископа Ієроніма. “Тут, в цьому монастирі, починаючи з 1832 року, готуються священики для нашого Патріархату. З того часу тут, в цьому монастирі, була школа священників Антіохійського Патріархату. А потім, рік за роком, ця школа стала Богословською школою святого Іоанна Дамаскіна. А потім блаженнійший Патріарх Ігнатій, який був настоятелем цього монастиря, отримав дозвіл від держави і заснував Баламадський університет”, – характерно сказав він.

    “Сьогодні ви благословляєте все це місце, університет, богословський факультет, школу і всі установи Баламаду, і ви благословляєте не тільки студентів, не тільки працівників цих установ, але і цих віруючих людей, які стоять і моляться сьогодні разом з нами”, – зазначив Антіохійський Патріарх.

    Зі свого боку архиєпископ Єронім наголосив, що передасть побажання патріарха Священному Синоду Елладської Церкви. “Я і моє оточення не були поруч з вами досить довго, два дні, але я думаю, що відбулося таке внутрішнє потрясіння, що ці дні будуть записані в наших душах”, – підкреслив Архиєпископ Єронім.

    “У Священному Синоді Елладської Церкви, який передасть досвід цього візиту, ми особливо підкреслимо, що ви зрозуміли і нашу душу, і наші стосунки, ви надихнули нас, ви дали нам багато мужності і ми їдемо, наповнені цими почуттями, які всі покриті любов’ю до Бога”, – продовжив архиєпископ Ієронім.

    “Я завершу свою промову одним образом і хочу, щоб він був найбільш домінуючим у нашому візиті. У сільськогосподарських регіонах, в місцях, де води біжать з гір на рівнини, якщо ми не стримуємо цю воду і даємо їй текти будь-яким шляхом, який вона знаходить, то земля не тільки не дає плодів при проходженні цього водного потоку, але й пошкоджується. Ми могли б порівняти порив вод цієї води, з поривом дітей, які є тут і завтра візьмуть на себе велику роль у церквах. Але для того, щоб нинішня вода давала ентузіазм, їй потрібні канали, потрібні простори, які приймуть цю воду і скерують її до добрих і відповідальних ситуацій. Тут, у вашому Патріархаті, ми побачили, що ентузіазм великий і віра сильна, але ви, Пастир Антіохійської Церкви, керуєте цими справами, щоб ентузіазм і віра вірних були спрямовані туди, де вони принесуть плоди”, – сказав предстоятель Грецької Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне