П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ФЕЙК: Українці вийшли на ходу на захист Києво-Печерської лаври

    У мережі поширюють фото та вказують, що тисячі українців вийшли на ходу на захист Києво-Печерської лаври. У дописах додають, нібито кияни масово виходять на протести проти виселення ченців УПЦ (МП) та виступають проти позбавлення православних їхньої віри.

    Це — неправда. Насправді на фото, які поширюють у мережі, люди зібралися на Літургію в день пам’яті Собору всіх преподобних Печерських, повідомляє Вокс Україна.

    Зворотний пошук у Google Images показав, що фото людей, яке поширюють у мережі, насправді зробили 12 березня 2023 року. Того дня віряни зібралися на Божественну літургію в Києво-Печерській Лаврі в день пам’яті Собору всіх преподобних Печерських. На сторінці УПЦ (МП) ми також знайшли відео цієї події.

    Насправді православних вірян в Україні влада не утискає, а ченців не виганяють із Лаври. Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» 10 березня оприлюднив лист про розірвання договору зі Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою УПЦ на безкоштовне користування приміщеннями. Причиною розірвання договору називають порушення УПЦ (МП) умов користування державним майном.

    Найсвіжіше

    Популярне