П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство ПЦУ звершило літургію в афонському монастирі Ксенофонт

    19 березня, перебуваючи на святій горі Афон, єрарх ПЦУ, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив Божественну літургію у монастирі Ксенофонт. Йому співслужила братія обителі та паломники Переяславсько-Вишневської і Київської єпархій у священному сані.

    За богослужінням були піднесені молитви за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини та мирних жителів, повідомляє пресслужба єпархії ПЦУ.

    Після відправи прочани з України помолилися перед святинями обителі Ксенофонт. Серед них – дві чудотворні ікони Божої Матері та святого великомученика Георгія, правиця великомучениці Марини, глава мученика Трифона, частини мощів мучениці Параскеви, безсрібників Косьми та Даміана. Паломники подякували  святогірцям за гостинність та можливість спільної молитви.

    Для Православної Церкви України обитель Ксенофонт має особливе значення, оскільки саме тут був майстерно написаний Томос про автокефалію Православної Церкви України.

    Також митрополит ПЦУ помолився біля святинь монастиря Кутлумуш і Дохіару. Крім того, паломники з України відвідали монастир на честь великомучениці Анастасії.

    Раніше митрополит ПЦУ Олександр звершив літургію в Афонському скиті.

     

    Найсвіжіше

    Популярне