Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Одесит намагався незаконно відправити у Канаду 200-літню Біблію

    Надруковану понад 200 років тому Біблію намагалися незаконно відправити з України в Канаду. Відправник з Одеси задекларував її як звичайну книгу.

    Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на прес-службу Київської митниці 21 березня.

    Виявлена Біблія, надрукована старослов’янською мовою в російському Санкт-Петербурзі 1819 року. Вона містить 1204 сторінки тексту. Книга є російським стереотипним масовим виданням ХІХ ст.

    “На першій сторінці книги зазначено, що вона надрукована за повелінням імператора Олександра І з благословення синоду. Видання здійснено з деякими виправленнями тексту “тщательнее и вернее от преждепечатанной” 1663 року першої біблії, виданої в московській державі. Основним джерелом її стала Острозька Біблія”, – додали в повідомленні.

    Експерти встановили, що книга, як і будь-яка Біблія, становить історико-культурну цінність. Тож для її вивезення за кордон потрібне спеціальне свідоцтво, яке видає Мінкультури.

    “Таких дозвільних документів при митному оформленні не надали. Відтак Київська митниця склала протокол про порушення митних правил”, – підсумували в повідомленні.

    У результаті Біблію вилучили.

    Найсвіжіше

    Популярне