П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Києві може з’явитися Пантеон Героїв – ідея місцевих мешканців

    На сайті Київради 14 березня 2023 року з’явилася петиція №11 844 щодо створення у Києві Пантеону Героїв. Ініціатором петиції став Андрій Валентинович Машков. Метою створення Пантеону Героїв є вшанування пам’яті загиблих за свободу та незалежність Героїв України , виховання патріотичного духу серед наступних поколінь та любові до рідної землі.

    Про це повідомляє видання “Вечірній Київ“.

    Згідно з постановкою петиції, місце, форму та зміст Пантеону Героїв має визначити незалежна комісія, що складається з представників різних професій, у тому числі учасників бойових дій.

    За шість днів під петицію підписалися 426 людей.

    Досі згоди навколо того де саме має бути такий «Пантеон Героїв» немає. в Українському інституті національної пам’яті пишуть:

    «Практично всі сучасні європейські держави створили власні національні пантеони, які не лише відіграють роль усипальниці видатних державників, а й слугують одним з незримих чинників національної інтеграції і державного самоствердження».

    У Інституті вважають, що Пантеон мав би стати не просто військовим меморіалом, не полем почесних поховань і не кладовищем у центрі міста, а символом державності, місцем ушанування тих, хто присвятив життя Україні, хто уславив її в мистецтві і науці, віддав за неї життя у бою. Пантеон повинен відображати тяглість нашої історії: від княжої Русі й до сьогодення.

    Найсвіжіше

    Популярне