П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха: Особистий хрест – це засіб вдосконалення, а не покарання

    У Хрестопоклонну Неділю Великого посту, 19 березня, у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні – Андріївському храмі – екзарх Вселенського патріарха єпископ Команський Михаїл звершив Божественну Літургію за чином св. Василія Великого у співслужінні єрея Павла Соколовського, єрея Костянтина Шевченка та диякона Івана Петрущака.

    Під час богослужіння були піднесені заупокійні прохання до Бога за полеглих воїнів та мирних жителів, вбитих загарбниками, повідомляє місія “Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні”.

    Під час своєї недільної проповіді єпископ Михаїл закликав вірних не втрачати надію та не впадати у відчай, навіть якщо життя стає складним, бо особистий хрест, який ми несемо, є засобом для нашого вдосконалення та наближення до Бога.

    Єпископ Команський наголосив на необхідності допомагати один одному, берегти один одного, ставитись по-християнськи до один одного та нести свій хрест.

    “Вшановуючи Хрест Господній, ми вшановуємо жертовник. Жертовник любові, на якому постраждав Господь, щоб викупити нас від гріхів, щоб засвідчити і показати, що як би ми не відпадали від Нього – Він нас любить, він нас чекає”, – зазначив владика Михаїл.

    Архиєрей побажав вірянам сили, щоб жити так, як заповідав нам Господь Ісус Христос.

    Після проповіді єпископ Михаїл нагадав за цінний подарунок Ставропігії Вселенського патріарха від митрополита Переяславського і Вишневського Олександра – хрест із частинкою Чесного Древа Хреста Господнього, який віряни вшановували під час Літургії.

    Екзарх зауважив, що зараз митрополит Олександр молиться за український народ на святій Горі Афон.

    Найсвіжіше

    Популярне