Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦ заручилась підтримкою від неканонічної Вірменської Апостольської Церкви

    З поширенням новин про введення санкцій проти патріарха Московського Кіріла з боку ряду країн світу, у тому числі і Великобританії та Канади, Вірменська Апостольська Церква виступає проти накладання санкцій на будь-яких релігійних лідерів, зокрема, проти санкцій на патріарха Московського.

    Про це повідомляє newsarmenia.am

    Представник Первопрестольного Святого Ечміадзіну, архієпископ Натан Оганесян, заявив, що Вірменська церква осуджує будь-які дії з накладанням санкцій проти церков та релігійних лідерів будь-якої конфесії. Він також нагадав, що подібні дії вже відбувалися в минулому році, коли Європа ввела санкції проти патріарха Московського Кіріла.

    Що це означає?

    Пропаганда Кремля вже поширює цю новину для того, щоб запевнити у підтримці від інших церков та конфесій. Проте варто зазначити, що Вірменська Апостольська Церква не міститься в диптиху і не входить в число канонічних Церков в яке входить ПЦУ, Грецька, Кіпрська й інші Церкви. Було б справедливо не підтримувати санкцій на Кіріла, якби він не втручався в політичні процеси Кремля і не підтримував би війну.

    Зрозуміло, що позиція Вірменської Апостольської церкви викликає критику з боку українців. Вона не відповідає реальності та не враховує агресивну політику Російської Федерації щодо України.

    Патріарх Московський Кірілл вже неодноразово підтримував “СВО” і військових рф, а також дискредитував Україну на міжнародному рівні. Ці дії Росії, яку підтримує та представляє патріарх Кірілл, є агресивним порушенням міжнародного права .

    Таким чином, неприйнятною є спроба релігійних лідерів підтримувати та виправдовувати дії політиків, які вчиняють агресію проти інших країн та порушують міжнародне право. Релігійні лідери повинні дотримуватись принципів миру, справедливості та взаємної поваги між народами.

    Вірменська Церква не авторитет для православ’я

    Думки представників Вірменської АЦ не відображають думок інших релігійних організацій та релігійних лідерів, включаючи Православну Церкву України (ПЦУ). Своєю чергою, ПЦУ визнана чотирма Помісними Церквами і її релігійне керівництво вже неодноразово зверталось до міжнародної спільноти щодо необхідності реагування на агресію Росії.

    Натомість Вірменська АЦ не визнана світовим православ’ям, тому її авторитет дуже сумнівний.

    Крім того, позиція Вірменська АЦ щодо санкцій проти лідерів релігійних організацій може бути сприйнята як спроба втрутитись в політичну сферу та вплинути на міжнародні відносини. Релігійні лідери повинні розуміти, що їхні дії та висловлювання можуть мати політичні наслідки.

    Отже, хоча кожен має право на свою думку та вільно висловлювати її, позиція Вірменської АЦ здається необґрунтованою та може мати негативний вплив на її репутацію. Релігійні лідери мають пам’ятати про свою відповідальність та обмежувати свої висловлювання в межах своїх релігійних обов’язків. Інакше вони можуть поплатитись за свої злочини.

    Найсвіжіше

    Популярне