П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На території Лаври Павло (Лебідь) будував готелі та ресторани – релігієзнавець

    На території Києво-Печерської Лаври митрополит УПЦ (в єдності з МП) Павло (Лебідь) побудував ресторани та готелі для паломників. Багато років незаконну забудову пам’ятки ЮНЕСКО не помічали.

    Про це розповів пресофіцер 112 бригади сил територіальної оборони ЗСУ, кандидат політичних наук Андрій Ковальов, передає Big Kyiv.

    Зокрема, представники Державної аудиторської служби під час ревізії Києво-Печерської Лаври виявили 36 новозбудованих самочинних будівництв – усі вони є комерційними та господарськими приміщеннями (тобто не мають прямого відношення до чернечого життя/побуту).

    “Павло Лебідь будував готелі для паломників, будував ресторани на території Києво-Печерської Лаври. Наприклад, греки називають Києво-Печерську Лавру, на жаль, найбільшим супермаркетом світу, чи торгово-розважальним центром, тому що повно готелів, повно ресторанів, які будував Павло Лебідь. І виникає логічне запитання, а хто давав дозвіл на будівництво на території пам’ятки ЮНЕСКО?”, – наголосив Ковальов в ефірі 5 каналу.

    Він додав, що релігійна організація московського патріархату, яка орендує приміщення Києво-Печерської Лаври на чолі з митрополитом УПЦ (МП) Павлом Лебедем, вже десятки разів грубо порушила умови оренди договору приміщень Києво-Печерської Лаври.

    “Виникає логічне запитання: а звідки з’явилися ці новобудови? Невже співробітники Києво-Печерської Лаври цього не бачили?”, – наголосив Ковальов.

    Найсвіжіше

    Популярне