Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Олександр зустрівся з проепістатом Афону та ігуменом монастиря Ставроникита

    16 березня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр з паломниками відвідали Святий Кинот у столиці та адміністративному центрі Афону Кар’єсі, де були люб’язно прийняті членами Священної Епістасії – очільниками виконавчої влади Афону, на чолі з Протоепістатом старцем Христофором Іверським.

    Як повідомляє пресслужба Переяславсько-Вишневської єпархії ПЦУ, отець Христофор виявив зацікавлення ситуацією в Україні, подіями російсько-української війни та міжюрисдикційних відносин церков в нашій державі. Протоепістат Христофор зазначив про брак об’єктивної інформації від Православної Церкви України, натомість у грецькому церковному інфопросторі сильно присутні джерела російської пропаганди.

    На завершення зустрічі отець Христофор висловив підтримку українському духівництву та побажав нашій країні настання справедливого миру.

    Після прийому і бесіди прочани звершили молитву в Успенському соборі Протату – соборному храмі всього Афону, де вклонилися чудотворній іконі Пресвятої Богородиці “Достойно є”.

    Наступного дня, 17 березня митрополит Олександр з групою паломників, священиків і мирян Переяславсько-Вишневської і Київської єпархій відвідали Афонський монастир Ставроникиту. Після молитви у святині гості з України мали зустріч з ігуменом монастиря старцем Тихоном.

    Також духовенство ПЦУ відвідали Лавру святого Афанасія. У кафоліконі вони вклонилися святиням обителі. Цього ж дня українські паломники відвідали лаврський скит Продром, заснований у середині 18 століття та присвячений святому Іоану Предтечі. Більшість братії становлять вихідці з Румунії. Тут митрополит Олександр з паломницькою групою помолився біля святинь монастиря, головною з яких є нерукотворна та чудотворна ікона Божої Матері «Продромітіса».

    Нагадаємо, раніше митрополит ПЦУ Олександр відвідав монастир Симонопетра й Івірон на Афоні.

    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне