П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Олександр відвідав монастир Симонопетра й Івірон на Афоні

    16 березня розпочалася паломницька поїздка на Афон групи духівництва та прочан Переяславсько-Вишневської та Київської єпархій ПЦУ на чолі з митрополитом Переяславським і Вишневським Олександром (Драбинком).

    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, спершу паломники відвідали монастир Симонопетра та молитовно вклонилися його святиням, зокрема, це частина древа Хреста Господнього, правиця святої Марії Магдалини, частини мощів святих Панлетеймона Цілителя, святої Анни, Трифона та інших. Перед святинями митрополит Олександр підніс молитви за Українську Державу, захисників, владу і народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини та мирних жителів.

    Після молитви відбулася зустріч паломників з ігуменом монастиря архімандритом Єлисеєм та братією. На молитовну згадку владика Олександр подарував отцю Єлисею образ архістратига Михаїла. Отець-ігумен благословив українським паломникам ікону Божої Матері.

    Також паломники ПЦУ особисто зустрілись із ігуменом монастиря Івірон архімандритом Нафанаїлом Колаїдзісом. У кафоліконі обителі митрополит Олександр відправив вечірнє богослужіння. Потому прочани молитовно вклонилися святиням. Зазначимо, що Івірон зберігає більше чесних мощів, ніж будь-який інший монастир на Афоні. Перед всесвітньовідомою афонською святинею – Іверською іконою Пресвятої Богородиці – були піднесені молитви за Українську Державу, владу, воїнів та народ.

    Під час спілкування ігумен Нафанаїл висловив співчуття та підтримку українському народу та запевнив у повсякчасних молитвах монахів про мир в Україні.

    На молитовну згадку владика Олександр подарував отцю Нафанаїлу ікону преподобного Агапіта Печерського з часткою мощів.

    Нагадаємо, митрополит ПЦУ Олександр передав двом університетам у Польщі у дар факсимільне видання Пересопницького Євангелія. Також він провів низку офіційних зустрічей у Польщі.

    Найсвіжіше

    Популярне