П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Міжнародний суд у Гаазі запросив арешт владіміра путіна

    Міжнародний кримінальний суд (МКС) Гааги видав міжнародні ордери на арешт президента росії владіміра путіна, а також уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

    Про це йдеться в пресрелізі МКС у п’ятницю, 17 березня. Там пояснили, що Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у незаконній депортації українських дітей.

    “Сьогодні, 17 березня 2023 року, друга палата досудового розгляду Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт двох персон в контексті ситуації в Україні: пана Володимира Володимировича Путіна і пані Марії Олексіївни Львової-Бєлової”,- зазначили в МКС.

    Після того, як міжнародні судді видадуть ордер на арешт Путіна, його будуть зобов’язані заарештувати в кожній зі 123 країн-учасниць Римського статуту.

    Що означає для путіна ордер суду в Гаазі – пояснив генеральний прокурор України Андрій Костін.

    “Це означає, що за межами Росії Путін повинен бути заарештований і переданий до суду. А світові лідери будуть тричі думати, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів”, – зазначив він у Telegram.

    За його словами, це історичне рішення для України та всієї системи міжнародного права.

    Нагадаємо, Кіріл та Путін надіслали привітання учасникам Міжнародного руху русофілів. Також патріарх РПЦ Кіріл використає для пропаганди війни дітей з ОРДЛО.

    Найсвіжіше

    Популярне