Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РНБО відреагувала на відео священників УПЦ (МП) з Києво-Печерської лаври

    Відеозвернення щодо Києво-Печерської Лаври, яке записали священники Української православної церкви Московського патріархату, є черговою маніпуляцією кремля.

    Цю тему відразу підхопили проросійські ЗМІ й підносять її під виглядом гоніння канонічної православної церкви. Все було зроблено так, що аудиторія повинна самостійно дійти висновку, начебто «священна війна» неминуча.

    Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони.

    Також наголошується, що колишній настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) раніше запустив фейк щодо хрестів на Трапезному храмі Лаври, які начебто потемніли «через богослужіння горе-українців», маючи на увазі Православну Церкву України.

    Таким чином бачимо, що кремль вміло маніпулює темою церкви, виставляючи своїх підлеглих в ролі жертви. А також використовує дану тему для нагнітання ситуації та збільшення аудиторії прихильників, які підуть «рятувати» православних українців, — наголосили в РНБО.

    На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст

    Нагадаємо, Павло (Лебідь) заявляв, що ченці УПЦ (МП) не виселятимуться з Києво-Печерської лаври, «оскільки живуть на цій території багато років».

    Найсвіжіше

    Популярне