Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Почаївську лавру також можуть забрати в УПЦ (МП): деталі від Ткаченка

    Мінкульт розпочинає процес повернення майна держави у Свято-Успенській Почаївській лаврі (Тернопільська область), якою зараз користується УПЦ (що в єдності з МП).

    Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

    “Керівником Почаївської лаври подано позов до суду щодо того, щоб повернули церкву, з якою закінчилася угода про користування УПЦ (МП) на території Лаври”, – зазначив Ткаченко.

    За його словами, “священик, який керує в Почаївській лаврі” (очевидно йдеться про намісника монастиря УПЦ (М)П на території цієї Лаври – митрополита Почаївського Володимира (Мороза)), не допустив представників заповідника до церкви. Через такі дії ієрарха буде відкрите кримінальне провадження щодо перешкоджання користування майном держави.

    “У Почаївській лаврі цей процес розпочався. Також будуть і деякі інші процеси стосовно інших установ, де припинили діяти договори оренди або користування відомими об’єктами, які належать до історичної спадщини України”, – підсумував міністр.

    Своєю чергою директор Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника Вадим Микулич у коментарі “Главкому” зазначив, що на рівні керівництва держави ще не ухвалене рішення щодо долі Почаївської лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне