П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Петиція із закликом не забороняти УПЦ (МП) набрала 25 тис. голосів

    Петиція на сайті Кабінету Міністрів із закликом не забороняти Українську Православну Церкву (що в єдності з Московським патріархатом) набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

    Згідно з платформою на сайті уряду, ця петиція була подана 13 січня і станом на 15 березня набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

    “Президент України Володимир Зеленський 1 грудня 2022 року у своєму вечірньому відеозверненні оголосив, що Рада національної безпеки і оборони України доручила Кабінету Міністрів України внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт, який би унеможливлював діяльність в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в країні-агресорі. Тобто мається на увазі, що якщо Українська православна церква є такою релігійною організацією, то за допомогою нової законодавчої бази буде унеможливлено її діяльність в Україні”, – ідеться в тексті петиції.

    З огляду на це автор просить Кабмін врахувати позицію підписантів петиції під час юридичного вирішення питання з УПЦ (МП).

    “Просимо Кабінет Міністрів України під час розроблення законодавчої бази підходити до вирішення церковного питання так само виважено, як це робиться під час розгляду проблем в інших галузях життя держави, і не покладати провину окремих представників УПЦ на всю інституцію, якою є Українська Православна Церква”, – ідеться в петиції.

    Як відомо, Кабмін пропонує Верховній Раді заборонити діяльність релігійних організацій, керівний центр яких розташований у державі-агресорі.

    Найсвіжіше

    Популярне