П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Ченці з лаври згадали, що їм було видіння, що Зеленський стане президентом (відео)

    Братія Московської церкви, яка проживає в Києво-Печерській лаврі, відмовляється виселятися зі свого монастиря, незважаючи на рішення уряду України. Вони написали звернення до президента Зеленського, в якому згадали, що коли він ще не був президентом, вони молилися за нього, а тепер вимагають, щоб він не ображав “їхню” лавру і захищав їх.

    Відеозвернення було розміщено 14 березня 2023 року на ютуб-каналі Києво-Печерської лаври.

    Братія вважає, що Бог передбачив приход Зеленського до влади, тому він має підтримувати їхні права на перебування в монастирі.

    «Бог сказав, що Зеленський стане президентом, тому він має нашу лавру не ображати, а захищати», – йдеться у повідомленні.

    Раніше скандальний намісник монастиря УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі Павло записав відеозвернення, в якому категорично заявив, що не буде звільняти приміщення лаври. У відеозверненні Павло заявив, що він та його “братія” нікуди йти не збираються.

    Павло поскаржився, що проти нього запровадили санкції і нібито “хочуть забрати громадянство”. Також митрополит спробував запевнити, що ні він, ні інше духовенство УПЦ МП не є колаборантами. Павло звинував Міністерство культури у тому, що відомство нібито “робить непорозуміння між людьми”, водночас запевнив, що “не виступає проти держави”.

    Варто зауважити, що нинішня промова Павла (Лебідя) дещо врівноваженіша, ніж попередня. На днях він знову відзначився нападками на адресу української влади та ПЦУ, а також заявив, що “апокаліпсис починається з України”.

    Найсвіжіше

    Популярне