П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) “розплачується” Києво-Печерською лаврою за непокараних колаборантів в рясах

    Українська православна Церква (в єдності з Московським патріархатом) має звільнити приміщення Києво-Печерської лаври до 29 березня через порушення умов користування майном. Упродовж всієї повномасштабної війни РФ проти України УПЦ (МП) так і не змогла самоочиститись від колаборантів в рясах, які здійснювали антиукраїнську діяльність.

    Пісня про “Звон над Росієй” в Києво-Печерській лаврі відкрила “хіт-парад” обшуків, проведених СБУ в осередках УПЦ (МП), під час яких віднайшли від прапорів терористів “Л/ДНР” до методичок Кремля. Після цього держава розриває договір оренди Києво-Печерської лаври з УПЦ (МП) і планує ухвалити закон про заборону Московського патріархату в Україні.

    Втім, ані очільник УПЦ (МП) митрополит Онуфрій, ані Синод УПЦ (МП) не зробили висновків із цих подій і проігнорували їх. Вони не тільки не стали карати єпископів чи священників, які чекали російські війська і заявляли про підтримку війни РФ проти України, але стали покривати колаборантів серед свого духовенства.

    Щобільше, в УПЦ (МП) продовжують вдавати, що в їхніх лавах немає жодних колаборантів, а держава вчиняє “гоніння”. Вдаючи із себе жертву, яка невинно страждає через “гоніння з боку влади”, в УПЦ (МП) почали навіть погрожувати “молитвами”.

    Яскравий приклад “православного шаманізму” продемонстрував відомий митрополит Павло (Лебідь). Він закликав своїх прихильників до збільшення кількості молитов та читання псалмів і відмовився залишити Лавру.

    “Ми не намірені виселятись і не будемо, тому що зараз є закони, які на стороні людини. І те, що нам угрожають, що з нами розправляться – це не 17 рік. Сьогодні є спільнота всесвітня, є якась культура”, – заявив митрополит Павло.

    “Ми ще не починали молитись так усердно, щоб Господь показав чудо, але напевно все ж таки нас заставлять”, – сказав митрополит Павло (Лебідь), фактично погрожуючи владі “православним шаманізмом” і немовби перефразовуючи слова Путіна, який після півроку повномасштабного вторгнення говорив: “Мы всерьез пока еще ничего не начинали”.

    Варто нагадати, що на низку діячів УПЦ (в єдності з Московським патріархатом)  наклали санкції, позбавили громадянства, що, на думку митрополита Павла, “не можна терпіти”. Він заявив, що УПЦ (МП) не є колаборантами та є громадянами “своєї держави”.

    “І ще раз я звертаюсь до всіх віруючих людей посилити молитву, читати псалми з 9 кафізми, 17 кафізму. Господь почує нас. Тому що вже цього більше потурання не можна терпіти. Не можна. Досить того, що наложили санкції, забирають громадянство, але ж всієї України цього не можуть віруючим зробити. І сьогодні ще раз я звертаюсь до тих, хто має на це право. Ми не проти всіх законних дій, але протизаконних не може бути. Ми не колаборанти, ми громадяни своєї держави, ми люди які живем тут з 1988 року…”, – сказав митрополит Павло.

    Висловив митрополита Павла свідчить про те, що УПЦ (МП) не прагне до самоочищення від колаборантів.

    Влада України продовжує вичищати все російське в Україні із 2014 року і особливо із 2022 року. Український парламент ухвалив закони про заборону російської телевізійної продукції на території країни та про українську мову, як державну. Заборонені проросійські партії. Україна бореться за свій суверенітет не тільки на військовому фронті, але і на політичному та намагається боротися з російською пропагандою. Дійшла черга і до духовного фронту. Таким чином через невдале адміністрування кадрами, з УПЦ (МП) буде те саме, що із всім проросійським в Україні.

    Влада робить правильну річ, виселяючи УПЦ (МП) з Києво-Печерської лаври за покривання та ігнорування злочинів колаборантів в рясах, що є опосередкованою підтримкою війни РФ проти України. УПЦ (МП) не самоочищується від проросійських кліриків, і продовжує кричати про порушення прав і “гоніння”.

    Ситуацію погіршує і той факт, що релігієзнавча експертиза ДЕСС дійшла висновку, що УПЦ (МП) зберігає свої зв’язки з Московським патріархатом і є її структурним підрозділом.

    Джерело: Духовний Фронт України.

    Найсвіжіше

    Популярне