Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Запоріжжі гвардійці і капелан ПЦУ вшанували українських добровольців

    Щороку 14 березня в Україні відзначають День добровольця. Свято засноване, щоб гідно вшанувати хоробрих чоловіків і жінок, які ризикують своїми життями заради нашої Батьківщини. Саме в цей день в 2014 році починається історія Першого добровольчого батальйону сформованого з самооборони Майдану.

    З цієї нагоди у місті Запоріжжя відбулись заходи за участю наших військовослужбовців, було покладено квіти до пам’ятного знаку загиблим добровольцям на алеї «Захисників України», повідомляє Фейсбук-сторінка військової частини 3026 НГУ.

    В підрозділі військовий священик (капелан) Православної Церкви України разом з особовим складом молитовно вшанували загиблих героїв-добровольців, які своє життя віддали за цілісність та незалежність нашої Батьківщини.

    «Вічна пам’ять тим, хто віддав у цій війні найцінніше. У нас має бути розвинута та зберігатись історична пам’ять населення; ми, наші діти та онуки повинні знати і пам’ятати про героїв-добровольців, які першими стали на захист нашої країни. Ці воїни, пам’ять яких ми сьогодні вшановуємо, пішли на фронт захищати свої сім’ї, своїх близьких та друзів, не тому що їх примусили, а тому, що це був поклик їх сердець! Молимось та підтримуємо тих, хто зараз на передовій. Слава українським добровольцям!» – зазначив у своїй проповіді капелан отець Діонісій.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ відзначив роль добровольців українського народу у боротьбі зі злом

    Фото: НГУ

    Найсвіжіше

    Популярне