П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ закликав монахів Київської лаври до об’єднання, відкинувши дух ненависті

    Митрополит Київський і всієї України предстоятель ПЦУ Епіфаній закликав до єднання між православними братами та відкидає ненависть, породжену московськими рішеннями.

    Як повідомляє сайт ПЦУ, у своїй заяві, виданій в День Пам’яті преподобного Тита, митрополит Епіфаній заявив: “Ми не полишаємо надії на примирення і відкриті до наших братів і сестер у Христі, бажаючи разом будувати єдину Помісну Православну Церкву України, як це визначене рішеннями Собору в Святій Софії та на що ми маємо благословення, засвідчене Томосом нашої Матері-Церкви”.

    Першоєрарх Православної Церкви України також відкидає неправдиві заяви про гоніння на Церкву і заявляє, що Православний монастир Печерський, Велика Лавра преподобних отців Антонія і Феодосія, залишається в цих стінах і буде жити далі.

    Митрополит закликав до відходу духа озлоблення та служіння “русскому міру”, який змушує тимчасових очільників обителі поводитися негідно.

    «Нині новітні євагрії ширять думку, що нібито рішення держави української щодо монастиря Московського патріархату є гонінням на Церкву чи вигнанням ченців з обителі. Це є чергова неправда, якої так багато вже звучало за останні часи. Православний монастир Печерський, Велика Лавра преподобних отців наших Антонія і Феодосія, залишається в цих стінах і буде жити далі. Лише дух озлоблення, дух служіння «русскому міру», дух гордовитого Євагрія має відійти звідси. Щоби оновилася обитель Печерська і знову була не приводом для пересудів людських через негідну та спокусливу поведінку тимчасових її очільників, але щоби прославлялася через подвиги світильників віри та побожності, які нехай примножуються і в наш час, як було у часи давні», – сказав митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, президент України заявив, що не допустить можливості РФ руйнувати лаври й красти з них цінності.

    Найсвіжіше

    Популярне