Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відзначив роль добровольців українського народу у боротьбі зі злом

    Предстоятель Православної Церкви України, митрополит Епіфаній, заявив, що українці завжди мали у собі пристрасть до добровольства та героїзму, і це є важливою складовою менталітету народу. Саме тому наші вороги нас не здолають, впевнений він.

    «Феномен добровольства здавна притаманний українцям. Завжди, у найважчі часи нашої історії, знаходилися ті, хто добровільно йшов на боротьбу зі злом і несправедливістю, захищаючи нашу Батьківщину. Славні козаки, борці за державність і повстанці ХХ століття та інші – українці мають цілі покоління славних звитяжців, що змагалися за волю й незалежність», – йдеться в дописі митрополита Епіфанія у Фейсбуці.

    Він зазначив, що у час повномасштабної війни з російським агресором, український народ став добровольцем, і це дозволило виявити унікальну самоорганізацію, єдність, жертовність та любов до ближнього.

    Предстоятель ПЦУ закликав всіх людей доброї волі підтримати боротьбу зі злом, і зазначив, що Церква завжди готова допомогти.

    «Мільйони – від малої дитини до поважного старця – з власної волі, добровільно, допомагають чим можуть у цій боротьбі зі злом. Дорогі українці, всі люди доброї волі! Ви – неймовірні і благословенні. Наша Церква молиться за вас і повсякчас готова допомогти. Борімося – поборемо!», – підсумував єрарх.

    Найсвіжіше

    Популярне