Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Олександр провів низку офіційних зустрічей у Польщі

    13 березня, перебуваючи у Варшаві, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр з візитом ввічливості відвідав Посольство України, де був гостинно прийнятий Василем Зваричем – Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Польща.

    Як повідомляє сайт Переяславсько-Вишневської єпархії, сторони обговорили актуальні питання, що стосуються вимушених переселенців з України, які перебувають на території Польщі через російську агресію проти України. Особливу увагу приділили питанню забезпечення духовних і культурно-освітніх потреб численної української громади. Також обговорили проблеми та питання, що стоять сьогодні перед українським православ’ям.

    Цього ж дня митрополит Переяславський і Вишневський Олександр з візитом ввічливості відвідав Генеральне Консульство України, де був гостинно прийнятий Юрієм Токарем – Генеральним Консулом України у Вроцлаві.

    Сторони обговорили перспективи становлення і розвитку Української Церкви, відзначили надзвичайне значення дарування автокефалії в історії української нації. Також обговорили актуальні питання, що стосуються вимушених переселенців з України, які перебувають на території Польщі через російську агресію проти України, йдеться в офіційному повідомленні на сайті єпархії.

    Від Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Олександр подарував Юрію Токару та Василю Зваричу примірники факсимільного видання Пересопницького Євангелія – видатного пам’ятника стародавньої української мови та мистецтва XVI століття.

    Найсвіжіше

    Популярне