Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Албанська Церква закликає якнайшвидше скликати Всеправославний Собор

    Албанська православна Церква заявляє, що не готова оприлюднювати у засобах масової інформації свої думки та судження щодо ставлення та поведінки інших помісних Православних Церков та їх предстоятелів.

    Болісні церковні проблеми, які виникли останніми роками і останнім часом в Африці внаслідок явних тріщин у відносинах помісних Православних Церков і широкого занепокоєння православних віруючих, не можуть бути вирішені методом ланцюгової помсти конкретними Церквами та шляхом збору згоди від решти через ЗМІ, повідомляє Romfea.

    Відповідальна думка Православної Автокефальної Церкви Албанії висловлюється в офіційній церковній кореспонденції, в оголошеннях секретаріату і буде безпосередньо подана до компетентного органу, Всеправославного Собору або Синаксису, який, відповідно до принципу Соборності, єдиний уповноважений вирішувати основні проблеми і забезпечувати єдність і мир Православної Церкви.

    Оскільки безпрецедентне лихо для Православ’я в Україні посилюється, а невимовні страждання православних віруючих досягають піку, необхідна якнайшвидша загальноправославна відповідь.

    Всеправославний Синод, як відомо, скликається Вселенським патріархом, скликається і діє, навіть якщо деякі помісні Церкви відсутні, як це було зі Священним і Великим Синодом Православної Церкви на Криті в 2016 році.

     

    Найсвіжіше

    Популярне