П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Тоталітарний режим: єпископ УПЦ (МП) видав указ про покарання священнику, який приєднався до ПЦУ

    УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) продовжує переслідувати духовенство, що покидає їхню структуру. Так указом митрополита УПЦ (в єдності з МП) Варсонофія (Столяра) настоятель храму преподобного Лаврентія Чернігівського у Вінниці протоієрей Костянтин Іванченко «заборонений у служінні».

    Про це йдеться на сайті Вінницької єпархії УПЦ (МП).

    В УПЦ (МП) вважають «ухиленням в розкол» об’єднання священника і парафії із Православною Церквою України.

    Крім цього там заявили, що отець Костянтин нібито порушив «присягу священнослужителя». Тепер йому «заборонено причащатися Святих Христових Таїн» в храмах УПЦ (МП).

    Що це означає?

    Дії УПЦ (МП) свідчать про їхнє несприйняття релігійної свободи та відсутність поваги до права вибору священнослужителя. Указ митрополита УПЦ (в єдності з МП) Варсонофія (Столяра) протоієрею свідчить про те, що церковна влада продовжує поводитися як тоталітарний режим, що не терпить інакомислення. Варто зазначити, що йдеться про адміністративне підпорядкування священника, а не про перехід до зовсім іншої релігії.

    Така політика УПЦ (в єдності з МП) призводить до духовної убозтва та є доказом того, що Україна потребує повної реформи церковних структур, що повинні ґрунтуватися на повазі до свободи віросповідання.

    УПЦ (в єдності з МП) намагається через залякування і “заборони” духовенства зберегти свій вплив та контроль над вірянами, які з початку російської агресії почали активно об’єднуватись із Православною Церквою України, шляхом голосування на зборах парафії.

    Що передувало?

    20 лютого до єарха ПЦУ, митрополита Вінницького і Барського Симеона звернувся настоятель храму преподобного Лаврентія Чернігівського Вінниці протоєрей Костянтин Іванченко з проханням прийняти його в клір Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України. Після спілкування зі священником митрополит Симеон підписав відповідний Указ, в якому було зазначено, що протоієрей Костянтин Іванченко приймається у клір Вінницько-Барської єпархії і залишається на посаді настоятеля храму преподобного Лаврентія Чернігівського міста Вінниці.

    Найсвіжіше

    Популярне