Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Смерть за “Слава Україні”: Зеленський присвоїв розстріляному в полоні воїну Мацієвському звання Героя

    Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання “Героя України” розстріляному російськими окупантами військовослужбовцю Олександру Мацієвському.

    Про це йдеться у відеозверненні президента.

    “Сьогодні я присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському. Солдату. Людині, яку знатимуть всі українці. Людині, яку пам’ятатимуть вічно. За його хоробрість, за його впевненість – в Україні – і за його “Слава Україні!”, – заявив голова держави.

    Відзначимо, 6 березня мережу сколихнуло відео, яке опублікували російські окупанти. Загарбники зафільмували те, як розстрілюють українського військовополоненого після його слів “Слава Україні”. Після публікації відео 30-та бригада заявила, що це їхній боєць Тимофій Шадура. Але заступник глави Міноборони Ганна Маляр зазначала, що це попередня інформація і точна особо загиблого все ще встановлюється.

    Однак потім у ЗСУ повідомили, що розстріляним військовим може бути боєць 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Мацієвський.

    Слава Україні!: СБУ остаточно встановила особу розстріляного в полоні бійця

    Вже сьогодні СБУ повідомила, що встановила особу українського військового, якого розстріляли російські окупанти.

     

    Мацієвський був призваний на військову службу в березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Червона Гора в Донецькій області.Мацієвський був розстріляний окупантами 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому в лютому цього року.

    Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак пообіцяв помститися за вбивство захисника. До того ж омбудсмен Дмитро Лубинець зазначив, що відправив відео з розстрілом бійця міжнародним партнерам.

    Найсвіжіше

    Популярне