П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У храм ПЦУ у Вінниці передали старовинне Євангеліє зі знищенної церкви на Донбасі

    Нещодавно у частині Нацгвардії у Вінниці урочисто відкрили та освятили храм на честь святого великомученика Юрія Переможця. Служить настоятелем протоєрей Михайло Бабій, який шість років був капеланом на сході. Справжньою святинею нового храму стала передане з Донбасу старовинне Євангеліє.

    Про це повідомляє управління у справах релігій і національностей Вінницької ОДА, передає видання “На Парижі”.

    “У храмі з’явилась унікальна реліквія. Хлопці привезли нам старовинне Євангеліє зі знищеної церкви на Донбасі. Храм був розстріляний російською артилерією та спалений дощенту. Але наші гвардійці врятували те старовинне Євангеліє, що було опалене вогнем та привезли до нашого храму. Такий от своєрідний символ російського вторгнення, окупації, знищення наших духовних святинь незалежно від географічного розташування. І нині із цим Євангеліє ми молимось за нашу Україну, наших мужніх Воїнів-Захисників та за нашу Перемогу!», – зазначає священник.

    У Вінниці військовослужбовці власними руками побудували храм та взялися самі його розписувати та вишивати ікони.

    23 лютого 2023 року у одній з частин Національної Гвардії України було освячено новий храм на честь святого великомученика Юрія Переможця. Чин освячення здійснили архієреї Православної Церкви України: митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (голова Синодального управління військового духовенства) та архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл. Архіпастирям співслужили представники духовенства Вінницько-Барської і Вінницько-Тульчинської єпархій, капелани з Києва та Вінниці.

    Найсвіжіше

    Популярне