Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Це апогей беззаконня», – у РПЦ відреагували на виселення УПЦ (МП) із Києво-Печерської лаври

    Представники Церкви окупантів – РПЦ заступились за УПЦ (МП). У Московському патріархаті висловили обурення щодо рішення влади України виселити ченців Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом) з Києво-Печерської лаври через порушення користування державним майном.

    “Це рішення – апогей беззаконня. Беззаконня, яке чиниться щодо мільйонів віруючих українців протягом останніх років”, – написав представник Російської Православної церкви Владімір Лєгойда в п’ятницю ввечері у телеграм-каналі.

    Лєгойда також назвав УПЦ (МП) «канонічною Церквою».

    Крім цього представник країни агресора висловив свою солідарність з монахами УПЦ (МП) і погрожує Україні через нібито «гоніння» на них.

    «Ми молитвою і серцем із тими, кого виганяють із великої святині. Але Бог осміяним не буває, а ось доля богоборців і гонителів Церкви Христової нам добре відома з недавньої історії», – підсумував Лєгойда.

    Нагадаємо, 10 березня Керівництво Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” повідомило про розірвання договору безоплатного користування з Свято-Успенським Києво-Печерським чоловічим монастирем УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) з 29 березня цього року. У відповідь на це, в УПЦ (МП) заявили, що не можуть виселитися з Києво-Печерської лаври, оскільки для цього “немає жодних юридичних обґрунтувань”. Як повідомив міністр культури Олександр Ткаченко договір з УПЦ (МП) розірвали через порушення умов користування держмайном.

    Найсвіжіше

    Популярне