Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Силовики провели обшук у архієпископа Ровеньківської єпархії УПЦ (МП), який втік до росії

    Представники силових структур провели днями обшук у керівника Ровеньківської єпархії УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) архієпископа Аркадія (Таранова). Його підозрюють у колабораційній діяльності.

    Про це повідомляє LB.ua з посиланням на власні джерела.

    При цьому зазначається, що обшук проводили в Одесі – за місцем реєстрації архієпископа. В будинку архієпископа УПЦ (МП) силовики знайшли літературу антиукраїнського спрямування, «що має ознаки розпалювання релігійної ворожнечі», її вилучили для проведення експертизи.

    Архієпископу Ровеньківському Аркадію готується вручення підозри за ч. 1, ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність). Його звинувачують у пособництві Росії та підтримці рішень, прийнятих окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованій території Луганської області.

    Нагадаємо, у травні 2022 року Ровеньківська єпархія пішла у розкол з УПЦ (МП), заявивши, що залишається під омофором Московського патріарха Кіріла.

    Згідно зі статтею 111-1 Кримінального Кодексу України, Аркадію (Таранову) загрожує:

    • позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років,
    • позбавлення волі на строк від 10 до 12 років,
    • з конфіскацією майна або без такої.

    Варто зазначити, що раніше, у грудні минулого року, проти Ровеньківського архієпископа та низки інших представників духовенства УПЦ РНБО ввела санкції. А через місяць президент України Володимир призупинив громадянство 13 представників шести єпархій УПЦ (МП). За підтримку агресії проти України під санкції й під призупинення громадянства потрапив й сам архієпископ Аркадій (Таранов).

    Найсвіжіше

    Популярне