Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (МП) заявили, що не можуть виселитися з Києво-Печерської лаври

    Українська православна Церква (в єдності з Московським патріархатом) не може виселитися з Києво-Печерської лаври, оскільки для цього “немає жодних юридичних обґрунтувань”.

    Про це заявив голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) митрополит Климент (Вечеря), коментуючи лист керівництва Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” про розірвання договору користування лаврою, передає “Страна”.

    “Більше того, незрозуміло на підставі чого ми повинні передавати ті матеріальні цінності та ту культурну спадщину, яка була відроджена і зберігалася ченцями. На якій підставі це передавати людям, яким не мають до нього жодного відношення? Вони його не створювали, не реконструювали, а лише руйнували всі попередні роки і тепер хочуть відібрати його у нас”, – заявив архиєрей.

    Раніше стало відомо, що керівництво Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” повідомило про розірвання договору безоплатного користування з Свято-Успенським Києво-Печерським чоловічим монастирем Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) з 29 березня цього року.

    Найсвіжіше

    Популярне