П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У центрі Львова військові урочисто заспівали гімн України

    Цьогоріч виповнюється 158 років з дня першого публічного виконання державного гімну України. З цієї нагоди 10 березня у День державного гімну України, на площі Ринок, перед львівською Ратушею, відбулось урочисте виконання гімну України.

    У події взяли участь військовослужбовці та курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Львівського державного університету внутрішніх справ та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, працівники поліції, вимушено переміщені українці, депутати і працівники міської ради, представники обласної влади та громадських організацій, духовенство та всі охочі містяни й гості міста, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

    «Скільки в нашому серці є Україна, стільки часу ми виконуємо наш Гімн. Це ода свободи, це наша сила, концентрована у словах. І там є дороговказ, який кожен з нас має знати: згинуть наші вороженьки, як роса на сонці… Сьогодні військові – це наш щит. Приєднатися до акції ми запросили наших військових, курсантів, внутрішньо переміщених осіб, депутатів і працівників міської ради. Сьогодні ми всі за одне, ми всі – разом, і так має бути завжди. Бо наш Гімн і наш Прапор – це те, що веде нас до нашої Перемоги!», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

    Спершу військові розгорнули перед міською радою великий прапор України, розміром 12м х 17м, а після усі разом урочисто заспівали «Ще не вмерла України…».

    Зазначимо, урочисте святкування з нагоди першого публічного виконання Гімну України відбувається на площі Ринок перед міською радою вже не один десяток років. Всі попередні рази кількість мешканців, які брали участь у спільному виконанні Гімну, сягала більше тисячі.

    Найсвіжіше

    Популярне