Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Стало відомо, де та коли поховають легендарного воїна “Да Вінчі”

    Прощання з легендарним воїном, Героєм УкраїниДмитром Коцюбайлом “Да Вінчі” триває 9 березня в його рідному селі на Івано-Франківщині.

     

    Поховають Героя 10 березня у Києві. Про це повідомив брат воїна Вадим Коцюбайло.

    “Прощання з нашим Легендарним Дмитром Коцюбайло, другом Да Вінчі, сином, коханим, рідним, братом, побратимом завтра на рідній землі – с. Бовшів 09.03.2023 о 12:00 в будинку культури, після в Церкві. Поховання відбудеться 10.03.2023 в столиці України”, – йдеться в повідомленні.

    Загинув легендарний Да Вінчі. Росіяни вбили Героя України Дмитра Коцюбайла

    Нагадаємо, 7 березня президент України Володимир Зеленський повідомив, що на війні проти окупантівзагинув легендарний боєць Дмитро Коцюбайло з позивним “Да Вінчі”.

    Як стало відомо,”Да Вінчі” загинув під Бахмутом під час ворожого обстрілу. Відомі військові фотографи розповіли, що стали свідками обстрілу, внаслідок якого загинув Дмитро Коцюбайло:

    “Це сталося у нас на очах. Обстріл. Ти сказав нам залишитись в укритті. Вибухи, багато вибухів. За хвилину крики: Медика! медика! Да Вінчі! Ми до останнього вірили. Ми до останнього молились. Ти був самим сміливим, самим відчайдушним із всіх, кого ми знали. Ти здавався безсмертним. До кінця днів ми пишатимемось, що знали тебе. Герої не вмирають”.

    До слова, 1 грудня 2021 року Дмитро Коцюбайло отримав звання Героя України із врученням ордену “Золота зірка”.

    Найсвіжіше

    Популярне