Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Об’єднання росіян навколо «священної війни» – головне завдання РПЦ

    Об’єднання росіян навколо «священної війни» – головне завдання РПЦ, отримане напряму з кремля, тому церковники всіма методами доносять до людей важливість «сво» та війни проти вигаданого фашизму в Україні.

    Про це інформує Центр протидії дезінформації при РНБО Україи.

    ЦПД також зацитував основний наратив, який 8 березня просували росЗМІ. Це слова патріарха Московського про те, що інтернет, це не місце де священник розписується у своїх інтелектуальних здібностях. Також Кіріл (Гундяєв) додав, що будь-які домисли чи особисті думки поширювати в соцмережах заборонено. «Якщо ж він викладає в Інтернеті лише свої мрії, фантазії, домисли, то краще туди й не заходити», – сказав він.

    Таким чином кирило нагадав, що в росії існує тільки одна вертикаль влади і поширювати потрібно лише наративи кремля.

    РПЦ активно сприяє формуванню в Росії образу ворога західної культури, який загрожує православній вірі. Це завдання є особливо актуальним у світлі війни рф проти України та на Близькому Сході, де РПЦ підтримує тоталітарні режими та проводить активну пропаганду на користь військових конфліктів.

    Нагадаємо, патріарх Кіріл схвалив окупацію України і назвав Донеччину російською землею — форпостом «русского міра». Також він пригрозив, що бажання знищити Росію призведе до «кінця світу».

    Найсвіжіше

    Популярне