П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Харчі, техніка та одяг: УПЦ США ​​показала як допомагає постраждалим у прифронтових містах та військовим

    376-й день неспровокованої та невиправданої спроби підкорити Україну політичним режимом Російської Федерації несе нові фізичні, моральні та духовні виклики народу України та світовій світовій спільноті.

    Про це повідомляє УПЦ США на своєму сайті. 

    З моменту завершення військової агресії 24 лютого 2022 року – Українська Православна Церква США через міністерства, церковні організації та місцеві парафіяльні громади запропонувала негайну духовну, матеріальну та емоційну підтримку постраждалим мешканцям зруйнованих міст та сіл в Україні.

    Останні 13 місяців спроби вторгнення змусили благодійні установи УПЦ США ​​шукати нові шляхи доставки гуманітарної допомоги та підтримки поранених цивільних осіб і військових.

    Останнім часом більша частина благодійного служіння була зосереджена навколо невеликих міст/сіл , таких як Костянтинівка (що недалеко від Бахмута), Авдіївка, Слов’янськ Донбаського регіону України. Через щоденне служіння преподобного отця  Костянтина Кузнецова та його дружини Наталії УПЦ США має змогу охопити найвіддаленіші та сильно постраждалі міста та села, що  рошташовані в безпосередній близькості до лінії фронту.

    Останніми отримувачами харчових продуктів стало місцеве Костянтинівське товариство людей з обмеженим зором. Щоб задовольнити потреби людей , було закуплено та доставлено до центру пакети зі свіжими продуктами та побутовим приладдям. Одяг, зимові куртки та черевики, а також продукти харчування регулярно отримують і доставляють чоловікам і жінкам Збройних сил України, які охороняють межі міста Костянтинівка та приміські села.

    Жителі нещодавно звільненого міста Слов’янськ (яке постійно атакує російська армія) – отримали суттєву допомогу найнеобхіднішими засобами гігієни, дитячими сумішами, іграшками тощо.

    Пральні машини для біженців та переселенців у м. Авдіївка були отримані за рахунок грошових пожертвувань до Митрополії УПЦ США.

    Архієпископ Даниїл, нещодавно спілкуючись із благодійниками Духовного центру Української Православної Церкви США, зазначив:

    «…коли дивишся на зображення знищених міст, сіл, а головне життя людей – розумієш, наскільки це дорого людське життя і свобода – це поняття, до яких Господь часто звертається у Своїх повчаннях, наставляючи нас дбати про небесні скарби над земними, де злодій і ворог може вкрасти і знищити.  Потрібно пам’ятати, що споруди, які були зруйновані, можна відновити, але свободолюбне право на життя не може і НІКОЛИ не повинно бути порушене політичними, світськими та військовими спробами загарбників і тих, хто плекає злі наміри проти людства в цілому».

    Ви також можете допомогти врятувати життя невинним українцям, які потерпають від жорстокості війни від рук російських військових, зробивши пожертву до Українського фонду гуманітарної допомоги УПЦ США.

    Найсвіжіше

    Популярне