Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Голова ДЕСС та посол Хорватії в Україні обговорили досвід гармонізації державно-церковних відносин

    Український і хорватський досвід гармонізації державно-церковних відносин, повернення націоналізованого і конфіскованого церковного майна, політики стосовно національних меншин були в центрі обговорення під час зустрічі Голови ДЕСС Віктора Єленського з Надзвичайним і Повноважним Послом Хорватії в Україні Анікою Джамич, повідомляє пресслужба ДЕСС.

    У ході розмови особливу увагу було приділено питанням душпастирювання серед 22 тисяч українців, які від початку широкомасштабного вторгнення опинилися в Хорватії.

    Голова ДЕСС розповів про систему сприяння українським священнослужителям для здійснення ними опіки над вірними, які тимчасово перебувають закордоном і попросив передати подяку представникам хорватської влади і Церкви, які підтримують українців у цей складний для них час.

    Також було детально обговорено проблеми реституції сакральних будівель та іншого церковного майна в обох країнах, досвід формування служби військового капеланства, а також практики підтримки культури і освіти національних меншин.

    Нагадаємо, Віктор Єленський розповів, що туди де приходить росія і РПЦ, – закінчується свобода совісті.

    Найсвіжіше

    Популярне