Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) познущалась із пам’ятки архітектури національного значення на Київщині

    Архітектор Іван Биков звернув увагу на злочин проти пам’ятки архітектури національного значення – Михайлівської церкви села Шандра Миронівської громади Обухівського району на Київщині. УПЦ (МП), за його словами, сплюндрувала цей храм куполами цибулинами й пластиковими вікнами. Храм збудований у 1831-63 роках.

    «Пам’ятку варварським чином відремонтували – нова штукатурка ( схоже з утепленням), металопластикові вікна (!), нові металеві двері, гидотний новий ганок та нові верхи – цибулини і нові декоративні чотири маківки над раменами! Територія навколо також активно “ремонтується” – новий паркан, ФЕМ та навіс якраз добудовуються», – йдеться в дописі архітектора у Фейсбуці.

    « Пам’ятку настільки знасиловали (іншого слова не підібрати), що навіть зблизька вона виглядає, як новобуд.. 190 років історії.. Такого свавілля з пам’ятками національного значення на Київщині не можу пригадати», – обурюється пан Іван Биков.

    Він додав, що у пам’ятці проводять служби отці Миронівського благочиння Білоцерківської єпархії УПЦ (в єдності з МП). Вони удають, що не знають, що пам’ятка архітектури, за законом, має реставруватися, а не ремонтуватися. У них мав бути проєкт на реставрацію, дозвіл, сертифікований підрядник з класом СС3 та технагляд.

    “Відремонтований” храм УПЦ (МП)
    “Відремонтований” храм УПЦ (МП)
    Автентичний вигляд храму до “ремонту”
    Автентичний вигляд храму до “ремонту”

    Найсвіжіше

    Популярне