Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Київщині громада не підтримала звернення до вірян УПЦ (МП)

    Депутати Згурівської громади на Київщині не підтримали звернення до вірян УПЦ (МП) щодо переходу до ПЦУ.

    Про це повідомив депутат Згурівської громади Євген Чубук, передає “Київщина 24/7”.

    “Я запропонував депутатам розглянути Звернення до вірян московської церкви (УПЦ МП) Згурівщини. Спочатку “за” те, щоб винести його на розгляд сесії проголосувало 13 депутатів, але вони чомусь передумали і вирішили різко змінити свою думку. На другому голосуванні вже було 7 голосів “за”. Під час третього голосування: “за” – 6, “проти” – 5, “утрималося” – 10, не голосував – 1″, – повідомив Чубук.

    Депутат наголосив, що за рік війни Росії проти України, десятки релігійних громад на Київщині вже перейшли в Православну Церкву України. Тож у Зверненні вірян Згурівської громади закликали бойкотувати УПЦ (МП), не відвідуючи її храми та вимагати переходу до Православної Церкви України.

    “Тепер питання до “знатоків”: чому так різко змінюються думки депутатів, і хто на Згурівщині блокує перехід релігійних громад московської церкви в єдину помісну церкву нашої держави – Православну церкву України (ПЦУ)?” – зауважив Євген Чубук.

    У коментарях під постом мешканці почали активно висловлювати своє обурення щодо не підтримки такого важливого рішення для громади, у той час, коли тримає війна з РФ. Наголошували мешканці й на тому, що місцева влада, таким чином, підтримує військового агресора. І основним ініціатором результатів такого голосування є саме очільник громади.

    Найсвіжіше

    Популярне