Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Лікування ран війни дітей: у Бердичеві освятили Духовно-соціальний центр УГКЦ

    У понеділок, 6 березня, в Бердичеві на Житомирщині відбулося освячення Духовно-соціального центру Благодійного фонду «Карітас-Бердичів УГКЦ». Освятив його предстоятель Української греко-католицької Церкви Блаженніший Святослав спільно з владиками Йосифом Міляном та Андрієм Хім’яком, єпископами-помічниками Київської архиєпархії УГКЦ.

    Духовно-соціальний центр носитиме ім’я святого Йосафата і стане простором соціального служіння Бердичівського протопресвітерства Київської архиєпархії, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    Першим проєктом центру є сенсорна кімната для зцілення ран дітей війни, зокрема дітей з інвалідністю. Як зазначив Блаженніший Святослав, проєкти, які мають на меті послужити дітям, — унікальні й особливі, адже діти війни – найбільш соціально-вразлива верства українського суспільства.

    «Серед різних центрів нашого соціального служіння, цей центр у Бердичеві буде особливим, бо він найперше хоче послужити дітям. А діти — це наше майбутнє, — майбутнє України. Гоїти рани дітей війни — це особлива та благородна місія», — наголосив предстоятель УГКЦ.

    В особливий спосіб Блаженніший Святослав подякував усім працівникам та партнерам соціального центру: «Дякую тим, які будуть із діточками і радіти, і сумувати, щодня їх слухатимуть. Ви допомагатимете батькам виховувати дітей, які в дитячій душі носять травми війни. Будемо разом ті рани їм гоїти».

    Окрім сенсорної кімнати, БФ «Карітас-Бердичів УГКЦ» організовує й інші заходи для дітей: від творчих гуртків до роботи із психологом для тих, хто постраждав від війни. На базі соціального центру діє також соціальний гардероб — місце, де кожен потребуючий може взяти одяг.

    Найсвіжіше

    Популярне