Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха обговорив шляхи допомоги українцям із начальником Київської міської військової адміністрації

    8 березня екзарх Вселенського патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл зустрівся з начальником Київської міської військової адміністрації Сергієм Попко.

    Під час зустрічі єпископ Команський Михаїл висловив свою вдячність за захист України та роботу військової адміністрації в Києві, подарувавши начальнику КМВА копію ікони Господа Ісуса Христа із фресок Софії Константинопольської, повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    “Я хочу подякувати за те, що ви робите для захисту нашої країни від агресора та для того, щоб у Києві панував мир та порядок. Ми, як церква, молимось за вас, за мир в Україні і за перемогу правди і справедливості та наших військових. Ми будемо підтримувати вас і підносити молитви до Бога, щоб ви продовжували боротьбу за свободу і захист України”, – зазначив єпископ Команський Михаїл.

    Генерал-полковник своєю чергою подякував єпископу Команському за соціальну підтримку мешканців столиці. Зокрема, за нещодавно створений у Андріївській церкві Пункт Незламності, який був облаштований та підтримується коштом Української Православної Церкви США. Допомога цивільному населенню під час війни надважлива. Тому начальник КМВА Сергій Попко та єпископ Михаїл приділили особливу увагу питанню організації нових спільних гуманітарних проєктів.

    Сторони обговорили можливе співпрацю із української діаспорою в Сполучених Штатах та Українською Православною Церквою США задля підтримки українців, що страждають від російського агресора.

    «Військові на передовій оберігають життя українців в тилу. А церкви (зокрема Андріївська), оберігають наші душі. Під час війни важливо і те, й інше. Особливо приємно бачити, що релігійні громади, на кшталт Ставропігії Вселенського Патріарха в Києві, не тільки захищають людей духовно. А ще й надають гуманітарну допомогу. Тільки разом, у такій тісній співпраці ми здатні наблизити мир в Україні після нашої Перемоги!», – сказав Сергій Попко, начальник КМВА.

    Єпископа Михаїла супроводжував єрей Павло Соколовський та іподиякон Олександр Єфременко.

    Фото: Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні»
    Фото: Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні»
    Фото: Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні»

    Найсвіжіше

    Популярне